Mondkapje met rekjes achter oren, vrouwenmaat, blauw ruitenpatroon

€7,50
Beschikbaarheid: Op voorraad (1)

Onze mondmaskers zijn gemaakt van 100% katoen en reklint geschikt voor hoge temperaturen, conform de richtlijnen van het FOD Volksgezondheid.

Wij hebben gekozen voor dit model gezien zijn comfortabele pasvorm. Doorgaans raden we onze klanten het systeem aan met reklint achter het hoofd in plaats van achter de oren wanneer je het langere tijd moet dragen omwille van het comfort en het feit dat deze net wat beter op hun plaats blijven zitten. Maar voor momenten waarop het mondmasker maar kort gedragen wordt, hebben we ook het systeem met rekkers achter de oren.

Het mondkapje is dubbel gelaagd opdat er een filter in geplaatste kan worden. De opening bevindt zich onderaan het mondkapje. De filter wordt niet bijgeleverd. Je kan hiervoor ook aan de slag gaan met huis-, tuin- of keukenmiddeltjes. Zo kan je bijvoorbeeld een filter van een stofzuigzak, een koffiefilter of een (uitwasbaar) inlegkruisje gebruiken als filter.

Ons advies om krimp te voorkomen en de kleuren zo mooi mogelijk te behouden:

Vooraleer je het de eerste keer wast, plaats je het mondmasker in koud water, eventueel met een scheutje azijn bij. Dit voorkomt dat stoffen van 100% katoen erg krimpen en toevoeging van azijn zal de kleuren beter fixeren. De eerste keer wassen gebeurt best op een lage temperatuur om krimpen te beperken.

Het kan op 90°C gewassen worden, al zullen de kleuren dan wel vervagen. 

Wij raden aan ze te wassen op 60 à 65°C opdat de kleuren beter worden behouden. Ook het gebruik van natuurlijke wasproducten zonder bleekmiddelen zoals onze Marcel's Green Soap vanille & katoen, zal ervoor zorgen dat de kleuren langer mooi blijven. 

Nadien even strijken met een stoomstrijkijzer is ook zeker nog een optie.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen