Over ons

Roos met witte Stippen is het resultaat van een uit de hand gelopen hobby en mijn liefde voor dier & natuur. En wie ben ik? Niet Roos, maar Babs, creatieve duizendpoot met een voorliefde voor wetenschap en natuur.


In 2005 behaalde ik mijn bachelor in de interieurvormgeving. Nog niet helemaal rijp voor het werkveld, besliste ik nog verder te studeren. Mijn zin voor creativiteit had de afgelopen jaren een mooie boost gekregen, maar ik miste de link naar wetenschap. Waarom dan niet iets volledig nieuws kiezen? Voedings- en dieetkunde bleek op dat moment het juiste antwoord te zijn, maar toch miste ik dat creatieve kantje tijdens mijn studies….Ik besloot om terug te gaan grimeren! Op mijn 12de kwam ik al eens in contact met grime dankzij mijn moeder die toen als onthaalmoeder werkte.


Al na enkele weken bleek ik zo veel opdrachten binnen te krijgen, dat het me best leek dit officieel te gaan doen. Mijn eigen zaak, Kindergrime Babs, was geboren! In 2017, 13 jaar later, heb ik mijn bijberoep en hoofdjob vaarwel gezegd en de sprong gewaagd naar een eigen zaak. Roos met Witte Stippen is de overkoepelende naam, waaronder ik nog steeds blijf werken als Kindergrime Babs en daarnaast ook kan ingehuurd worden met onze vintage Schminkmobiel.


In die 17 jaar, als grimeuse, heb ik mijn honger naar wetenschap, dieren en natuur ook nog wat gestild door een master (ingenieur) in de biowetenschappen te volgen naast mijn baan als onderzoeker en docente aan de Thomas More hogeschool.


Naast het verkopen van grimeermateriaal en het aanbieden van kindergrime op events, staan natuur- en diervriendelijke producten centraal bij Roos met witte Stippen. Mijn eigen levensstijl en mijn achtergrond in de wetenschap hebben me de perfecte bagage gegeven om advies te geven omtrent onze producten. Ingrediëntenlijsten bieden nog weinig geheimen voor me. Elke lijn wordt door mezelf gecontroleerd voor deze in de winkel komt.


Zo moeten onze producten uit de winkel en in de webshop aan deze eisen voldoen:
Dierproefvrij / cruelty free
Ecologisch / ecofriendly
Plantaardige samenstelling (Vegan)


Sinds 2019 is Roos met witte Stippen niet langer een 'eenvrouwszaak', maar een ‘tweezussenzaak’. Samen met mijn zus Martine, proberen we alle taken zelf zo goed mogelijk uit te voeren, gaande van administratie, winkel openhouden, pakketjes op de post doen, workshops geven, mails beantwoorden, op locatie gaan grimeren, grafisch werk aanbieden en…. Deze persoonlijke aanpak garandeert dat we kwaliteit kunnen afleveren, maar ook dat je in drukke tijden soms wat meer geduld zal moeten hebben in vergelijking met een grote webwinkel…


Trouwens wie is mijn zus? Martine telt 10 lentes meer dan mij (ja, ik ben een nakomertje) maar dat zie je er absoluut niet aan hoor. Zij was gedurende het eerste jaar vaak mijn redder in nood (samen met mijn moeder) met het drukke schema bij Roos met witte Stippen. Vaak ben ik zelf werken op locatie: grimeren op een feestje, de winkel vertegenwoordigen op een beurs, workshops geven… . Die agenda werd steeds drukker en na 20 jaar in de grafische sector te hebben gewerkt, had ook mijn zus nood aan wat verandering wat werken betreft. Perfect fit voor Roos met Witte Stippen en ideale aanvulling voor de zaak met haar creatieve insteek. Welkom RMWS-design!


Je kan ons reilen en zeilen ook volgen op onze Facebookpagina of Instagramaccount!

@roosmetwittestippen
@faceandbodyartistbabs
@thekempencrew