Verzenden & retourneren

Wij kiezen steeds voor de meest ecologische oplossing bij het verzenden. Wat houdt dat net in bij Roos met Witte Stippen? In eerste instantie proberen we te kiezen voor het kleinst mogelijk volume. uitzonderlijk zal dit betekenen dat je pakket, indien dit past, ook in een enveloppe verstuurd kan worden, ook al heb je verzendkosten betaald voor een "pakket". We kiezen er dan voor om de enveloppe ook te versturen met een tracking code zodat we de verzending goed kunnen opvolgen.
Vervolgens kiezen we steeds om dozen te hergebruiken en geen nieuwe exemplaren aan te kopen. Als laatste wordt ook het opvulmateriaal herbruikt. Soms zal dat dus ook plastic folie zijn in plaats van papier of maïszetmeel wat je in je pakketje zal terugvinden. Indien we genoodzaakt zijn nieuw materiaal aan te kopen, zal dat steeds composteerbaar materiaal zijn.

Wanneer wordt mijn bestelling verzonden?
Aangezien onze maatschappij al haastig genoeg is, willen we bij Roos met Witte Stippen niet meestappen in de belofte “vandaag besteld, morgen geleverd”. We streven ernaar binnen de week te leveren. Is je bestelling toch dringender, geef dat dan even aan door een Whatsapp-berichtje te sturen naar 0032 (0) 495 61 72 61
We proberen de binnengekomen bestellingen te verzenden op dezelfde dag als de dag waarop de desbetreffende betaling binnen komt, met uitzondering van maandag en zondag (of dinsdag tijdens de zomermaanden). Aangezien we slechts een kleine zaak zijn, kan dit indien het erg druk is, ook 1 à 2 werkdagen zijn na de dag van ontvangst van betaling. Wanneer je bestelling hier vertrekt, ontvang je hiervan een email met een traceringscode en een link waarop je je pakket kan volgen.

Wat zijn mijn verzendkosten?
Alle kosten voor verzending van je bestelling worden getoond vóór je je bestelling bevestigd. Verzending gebeurt via MyParcel in een traceerbaar pakje. Er wordt steeds gekozen voor de goedkoopste koerierdienst via MyParcel. Hierbij kan er gebruik gemaakt worden van DPD, Bpost of PostNL.
Tarieven schommelen erg gezien de periode, koerierdienst en de taksen die koerierdiensten aanrekenen tijdens drukke periodes.
Wanneer je bestelt voor €75 of meer, vervallen de verzendkosten binnen België!
Wanneer je bestelt voor €100 of meer, vervallen de verzendkosten naar Nederland!

Afhaling in onze fysieke winkel te Geel
Wanneer je je bestelling doet, kan je eveneens aangeven wanneer je je bestelling het liefst komt ophalen. Let op, dit kan niet meer de dag zelf, hoogstens de volgende dag indien dit geen zondag of maandag is (kijk ook onze zomeropeningsuren na). Je zal een mailtje ontvangen ter bevestiging va,af het moment je pakketje klaar staat.

Heb je je bestelling niet op tijd afgehaald?
Had je een bestelling geplaatst en werd deze verzonden, maar vervolgens niet opgehaald? Dan komt deze terug bij ons terecht. Indien dit gebeurt heb je twee opties:
• Optie 1: Je haalt je bestelling zelf af in onze fysieke winkel te Geel
• Optie 2: We sturen deze terug naar je op, maar dan rekenen we wel terug verzendkosten aan.
Als je retour gestuurde bestelling niet door jou wordt opgevraagd binnen een termijn van 2 maand, dan wordt de inhoud van de bestelling geschonken aan een lokaal goed doel. Voor deze niet-geclaimde bestellingen kan geen terugbetaling gevraagd worden. Dezelfde regeling geldt voor bestellingen die niet zijn afgehaald in onze winkel binnen een termijn van 2 maand.

Beschadigde producten
Hoewel elke inspanning is genomen om zeker te zijn van een veilige levering is het soms mogelijk dat een product beschadigd wordt tijdens de verzending. Mocht dit gebeurd zijn bij een product uit jouw bestelling, laat dit dan zo snel mogelijk weten via [email protected]
Roos met Witte Stippen kan niet aansprakelijk gesteld worden voor verlies, diefstal of beschadiging tijdens het verzenden. Wij verpakken de producten op een dusdanige manier dat beschadigingen bijna onmogelijk zijn. Ieder pakje verstuurd met MyParcel is verzekerd en voorzien van een unieke barcode die online kan opgevolgd worden. Indien de klant problemen ondervindt met het ontvangen van zijn pakje, kan deze zich altijd wenden tot de transporteur met vermelding van deze unieke barcode.
Roos met Witte Stippen biedt garantie op verkochte artikelen, zoals deze wordt aangeboden door de fabrikant.

 

Terugsturen
De Belgische wet op de handelspraktijken en de informatie en de bescherming van de consument van 14 juli 1991, laat de koper toe binnen de 14 werkdagen na ontvangst van het product de verkoper te informeren dat hij/zij van het verkoop afziet.
Als je niet tevreden bent, kan je bestelde producten terugsturen binnen 14 werkdagen na ontvangst van je bestelling. Je bent dan wel zelf verantwoordelijk voor de kosten van de terugzending. De aankoopprijs van het product zal worden terugbetaald binnen twee weken na ontvangst van het teruggestuurde product.
Roos met Witte Stippen kan teruggestuurde artikelen weigeren, niet of slechts gedeeltelijk terugbetalen wanneer de terugzending niet voldoende gefrankeerd werd, de terugstuur termijn verstreken is, de productverpakking beschadigd of verwijderd is, het product geopend of gebruikt is of het product niet teruggestuurd is in zijn originele verpakking.
Verwittig steeds op voorhand dat je een product wenst terug te sturen ([email protected]). Stuur daarna het onbeschadigde product in de originele verpakking voldoende gefrankeerd op naar: Roos met Witte Stippen bvba, retourzending, Nieuwstraat 128, 2440 Geel (België). Wij aanvaarden enkel retourzendingen na telefonisch contact of contact via mail.
Wanneer kunt u retourneren? Hebben wij een foutje gemaakt bij het inpakken en hebben we u het verkeerde product verstuurd? Geef dan onmiddellijk een seintje vooraleer het product te openen. Deze producten worden na overleg gewisseld. De artikelen dienen wel ongeopend en in hun originele verpakking toegestuurd worden. Indien de producten reeds gebruikt werden of geopend werden, kunnen ze niet meer teruggestuurd worden!
Annulatie van je bestelling is enkel mogelijk kort na het uitvoeren van je bestelling en vooraleer deze verstuurd wordt.
Indien er sprake is van overmacht, kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld in geval van vertraging of niet-naleving van onze verbintenissen ten gevolge van externe elementen buiten onze controle, of de onmogelijkheid om onze materialen en goederen aan te schaffen. In deze gevallen van overmacht behouden wij ons het recht voor de overeenkomst (gedeeltelijk of geheel) te ontbinden zonder aansprakelijkheid op te lopen tegenover jou, onze klant.