Afwas spons Loofco - 2 stuks

€6,75
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
LoofCo afwas sponzen zijn vakkundig met de hand gemaakt in Egypte in de loofa fabriek. Een 100% biologisch afbreekbaar alternatief voor plastic vaatwassponsjes. De Washing-Up Loofah Pad past netjes in de hand en wanneer ondergedompeld in water zwelt deze op tot een zachte, sponsachtige en flexibele pad. 
  • Gaat maanden mee en kan daarna gecomposteerd worden
  • Biologisch afbreekbaar en recycleerbaar alternatief voor plastieke schuursponsjes, borstels en sponzen
  • Geschikt voor veganisten
  • Handgemaakt in Egypte
Schuurt als de spons droog is.  Hij is zacht genoeg voor anti-aanbak pannen en is soepel genoeg om in bekers te passen. De pad gaat maanden mee en kan, wanneer versleten, worden gecomposteerd. Elke pad heeft een handige katoenen ophanglus. Afgevlakt voor transport om ruimte te besparen.
 
Hoe te gebruiken 
  • Gebruik in warm water met afwasmiddel, zoals een afwasspons.
  • Om de loofah vers te houden tussen gebruik, knijp het overtollige water eruit, schud eventuele voedseldeeltjes uit en hang de pad op om te drogen aan de katoenen lus.
  • Af en toe in de wasmachine wassen of met de hand om vaker te gebruiken.
LoofCo-producten zijn geïnspireerd op schoonmaakmethoden die al generaties lang zijn uitgeprobeerd en getest. Met behulp van deze kennis worden de producten vakkundig ontworpen en gemaakt in Sri Lanka en Egypte. We zorgen ervoor dat lokale boeren en productiemedewerkers een fijne werkplek hebben en eerlijk worden behandeld met lonen en uitkeringen, zoals een medische verzekering, hoger uurloon dan de normale tarieven. Er zijn geen kinderen in dienst. LoofCo-producten zijn veganistisch. Sommige kokosnootproducenten gebruiken apen om te helpen bij hun oogst. LoofCo kokosnoten worden niet op deze manier geoogst en we zijn geregistreerd bij de Vegan Society.
 
Loofah plant is een krachtig groeiende plant uit de komkommerfamilie die rijk is aan duurzame vezels en toch zacht en flexibel is. Als de vrucht rijp is, ontwikkelt de binnenkant van het loofahfruit een netwerk van vezels die perfect zijn voor het reinigen en scrubben wanneer ze worden gedroogd. Onze loofah's worden geoogst, geschild, zaadjes eruit gehaald en vervolgens gedroogd, in lengtes gesneden en met de hand verwerkt in Egypte. Deze manier van verwerken is een natuurlijke traditie die door vele generaties is doorgegeven
 
Kokos Vezel is het van nature bacterie-resistente, vezelige materiaal dat wordt gevonden tussen de harde, interne schaal en de buitenste bruine kokosnootschors. LoofCo maakt gebruik van kokosvezels die een bijproduct zijn van kokosnootvoer en olieproductie en dat anders zou worden verbrand. We verdraaien kokos kokosvezel rond een 100% recyclebare, gegalvaniseerde roestvaste metalen kern en voegen een metalen ophanglus toe voor eenvoudig gebruik en uitlekken. Kokosvezel blijft stijf als hij nat is, houdt vloeistoffen goed vast en geeft de kokosnootschors extra schrobkracht.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen