DIY Vegan Lippenbalsem

€25,00
Beschikbaarheid: Op voorraad (2)

Maak met dit DIY Vegan Lippenbalsem pakket jouw eigen lippenbalsem, vrij van synthetische toevoegingen. Leuk en voordelig om te maken!


Over de ingrediënten

Candelillawas
Net zoals bijenwas is deze vegan variant een natuurlijke verdikker in cosmetica. Omdat het smeltpunt hoog ligt, is het harder dan bijenwas en dus ideaal voor in een lippenbalsem in een hulsje. Daarnaast is deze vegan wax minder plakkerig en dus ideaal in combinatie met Castor olie en Shea Nilotica.

Castor olie
Onze Castor olie is voor 90% rijk aan Ricinolzuur. Dit is een unieke wonderolie die mede dankzij zijn verzachtende, smerende en ontstekingsremmende eigenschappen perfect past in een lippenbalsem. Castor olie is stroperig en blijft makkelijk plakken op de huid, maar verspreid niet snel. Het trekt langzaam in en geeft je lippen een gezonde glans.

Shea Nilotica
Het aroma van de Shea Nilotica is subtiel in vergelijking met zijn West-Afrikaanse tegenhanger. Het is hoog in antioxidanten en vitamine E en door het lage smeltpunt is het een romige toevoeging aan je lippenbalsem. De kaneelzuur in de Shea zorgt daarnaast ook voor een milde UV-bescherming. Ideaal voor de zomermaanden!

Tips!

Voeg voor een heerlijke geur en smaak wat essentiële olie toe zoals Pink Grapefruit, Munt, Mandarijn of een andere essentiële olie.

Wil je er zeker van zijn dat je lippenbalsem niet bederft, dan kun je optioneel ook 0.5% Vitamine E olie toevoegen.

Mocht je essentiële oliën willen toevoegen aan dit recept, houd je dan aan de maximale dosering van 0.5% en verlaag de draagolie in het recept met 0.5%.


Wat krijg je?

  • 100 ml Castor olie
  • 100 ml Shea Nilotica
  • 50 gram Candelilla Was
  • 2 kartonnen lippenstifthulsjes van 10 ml
  • 2 tinnen blikjes van 15 ml
0 sterren op basis van 0 beoordelingen